Koření

0
100
SONNENTOR Bazalka bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Bazalka bio Bazalka – „Pesto pro těstoviny“ Ať už do omáček nebo těstovin, bazalka už není tak zcela dobře střeženým tajemstvím italské kuchyně. Ať už do omáček nebo těstovin, bazalka už není tak zcela dobře střeženým tajemstvím italské… od 51
SONNENTOR Citronová tráva řezaná bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Citronová tráva řezaná bio Citronová tráva – „svěžest jihovýchodní Asie“ Svěží, citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí maso, mořské plody, polévky a… od 51
SONNENTOR Dobromysl bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Dobromysl bio Dobromysl neboli oregáno – „aroma pizzy“ - celé umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již mezitím od Italů něco okoukali a rádi používají oregáno do… od 51
SONNENTOR Estragon bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Estragon bio Estragon – má jemnou, aromatickou vůni připomínající anýz a kořeněnou, lehce hořkou chuť. Obzvláště vhodný pro různé rybí pokrmy a rybí polévky nebo jako přísada do hořčice. Nakládané zelenině, bylinnému dressingu a… od 51
SONNENTOR Fenykl celý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Fenykl celý bio Fenykl – „sladké koření na chleba“. Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat… od 51
SONNENTOR Galgán mletý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Galgán mletý bio Galgán – „skvělé koření jihovýchodní Asie“. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, což trošku připomíná kafr, je ale podstatně jemnější než zázvor.… od 56
SONNENTOR Kardamon celý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Kardamon celý bio Kardamon – „Chuť pro curry a kávu“. Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinovo-sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni důležitou roli. Jeden až… od 95
SONNENTOR Kardamon mletý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Kardamon mletý bio Kardamon – „Chuť pro curry a kávu“. Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinovo-sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni důležitou roli. Jeden až… od 95
SONNENTOR Koriandr bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Koriandr bio Někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho fanouškem, měl by bezpodmínečně ochutnat jeho semínka (botanicky správně: plody) a lístky, neboť ty se na patře… od 51
SONNENTOR Kurkuma bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Kurkuma bio Kurkuma – „žluť plná síly s velkou chutí“. Charakteristická zlatožlutá barva je známá těm, kteří se ji po vaření zoufale pokoušeli odstranit z prstů a desky na vaření. Ale pokrmy obsahující kurkumu nejsou jenom krásné na… od 51
SONNENTOR Libeček řezaný bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Libeček řezaný bio Libeček – „Polévkové koření ala příroda“. Klasická polévková nať Libečku má bylinné aroma se stopami anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť připomína celer, ale je intenzivnější. Používat libeček pouze do polévek by ovšem byla… od 51
SONNENTOR Majoránka bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Majoránka bio Majoránka a dobromysl pochází z rodu hluchavkovitých, čímž se sobě navzájem ohromě podobají. Harmonie očekávaná od sourozenců ovšem u koření nenastává. V kuchyni platí heslo: Buď jedno nebo druhé. Majoránka má podstatně… od 51
SONNENTOR Muškátový oříšek mletý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Muškátový oříšek mletý bio Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvovitého ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Využití: Koření plné síly je ideální do polévek, omáček, zeleniny a… od 99
SONNENTOR Římský kmín celý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Římský kmín celý bio Římský kmín/mateřský je křížencem kultivovaného kmínu z Waldviertlu, od kterého se ovšem chuťově velmi odlišuje. Mateřský kmín chutná kořeněně sladce a je tradičním kořením v orientální a ayurvédské kuchyni. Je velmi chutný… od 62
SONNENTOR Římský kmín mletý bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Římský kmín mletý bio Římský kmín/mateřský – „exotika mezi kmíny“. Je křížencem kultivovaného kmínu z Waldviertlu, od kterého se ovšem chuťově velmi odlišuje. Mateřský kmín chutná kořeněně sladce a je tradičním používaným kořením v orientální a… od 62
SONNENTOR Rozmarýn řezaný bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Rozmarýn řezaný bio Pokud člověk ucítí vůni rozmarýnu, začne jeho myšlenková cesta na dovolenou ke středozemnímu moři často rychleji, než je mu příjemné. Bylinná vůně a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu stojí za to. Využití: Zelené,… od 52
SONNENTOR Skořice celá (druh Cejlon) bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Skořice celá (druh Cejlon) bio Klasika do svařeného vína a punče. Skořice je usušená vnitřní kůra skořicovníku a báječné koření, které obzvláště zjemní sladké dobroty a ještě znásobí příjemnou předvánoční atmosféru. V orientální, africké a indické kuchyni… od 52
SONNENTOR Skořice mletá (druh Cejlon) bio Více informací EKOPRODUKT SONNENTOR Skořice mletá (druh Cejlon) bio Klasika do svařeného vína a punče. Skořice je usušená vnitřní kůra skořicovníku a báječné koření, které obzvláště zjemní sladké dobroty a ještě znásobí příjemnou předvánoční atmosféru. V orientální, africké a indické kuchyni… od 52