Recepty na Vánoční cukroví tentokrát zdravě
Vyzkoušejte tyto dva recepty na vyladěné a zdravější cukroví s Bio Panenským Kokosovým olejem PURITY VISION®.
Recept na veganské linecké cukroví
Tradiční cukroví ve zdravějším hávu. Celozrnná mouka dodá lineckému oříškovou chuť a hlavně výrazně zlepší výživovou hodnotu celého cukroví. Stejně jako Bio Kokosový olej dodá cukroví křehkost a lahodnou kokosovou chuť a vůni.
Suroviny:
Celozrnná mouka 300g
Hladká mouka 800g
Hraška Vanilka 50g
Cukr moučka 400g
Bio Kokosový olej PURITY VISION 600g
Citrónové šťávy 50g
Vanilkové aroma 25g
Voda dle potřeby
Marmeláda na slepení
Postup:
Všechny sypké suroviny přesijeme přes jemné síto, abychom odstranili všechny hrudky a důkladně promícháme. Bio kokosový olej si rozpustíme a spolu s vanilkovým aroma a citronovou štávou přidáme do míchače a necháme těsto vypracovat. Až je těsto dobře vymíchané, tak zkusíme kousek upéct, abychom si zkontrolovali, že není potřeba přidat ani vodu ani mouku. Těsto necháme alespoň hodinu vychladit v lednici. Z vyváleného těsta vypícháme naše oblíbené tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 7 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby bylo těsto všude stejně upečené.
Necháme cukroví vychladnout a slepujeme naší oblíbenou marmeládou. Pokud pečete v předstihu před vánocemi, doporučujeme cukroví dobře uschovat. Jinak do Vánoc určitě nevydrží.
Recept na Raw kokosky
Velmi jednoduché cukroví, které oceníte i přes rok jako výživnou svačinku a desert.
Suroviny
Kešu ořechy nebo mandle ½ hrnku
Bio Kokosový olej PURITY VISION 1 hrnek
Sirup z agáve ½ hrnku
Strouhaný kokos ¾ hrnku
Strouhaný kokos na obalení
Postup:
V kuchyňském robotu rozmixujeme kešu ořechy na jemnou mouku. V míse dobře promícháme jednotlivé ingredience a vytvarujeme kuličky o průměru cca 1,5 -2 cm. Kuličky nakonec obalíme v kokosu a necháme uležet v ledničce.