Myrta


Litujeme, ale v kategorii Myrta se nenalézá žádné zboží.
Zkuste své hledání začít na úvodní straně.

Myrta - Myrtus pochází ze severu Afriky a jihu Evropy. Jde o stálezelený keř, s až 5cm dlouhými listy. Listy rostliny uvolňují éterické oleje s výraznými revitalizujícími účinky. Tyto oleje se často využívají v kosmetice. Myrta je také v řecké mytologii za symbol Afrdity - bohyně lásky a krásy.

Oleje jsou využívány také v aromaterapii, protože čistí a uvolňují dýchací ústrojí. V mnoha zemích se výtažek z myrty používá pro podporu vlasového růstu.

Ačkoli je myrta exotická a v našich krajích nezvyklá, ještě počátkem 20 století byla myrta součástí každé české domácnosti.

Lze ji pěstovat jako okrasný keř s nádhernou nezaměnitelnou vůni, listy a pupeny se navíc přidávají do čerstvých salátů nebo k pečenému masu.