R-Z

NOBILIS TILIA Rakytníkový olej BIO Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Rakytníkový olej BIO RAKYTNÍKOVÝ OLEJ BIO Využití v péči o pokožku Olej se získává extrakcí ze semen a má významné účinky na pokožku. Účinně zvláčňuje, vyživuje a chrání, posiluje přirozenou odolnost pokožky proti vnějším vlivům. Podporuje regeneraci tkáně při poškození a má značné antimikrobiální působení. Využívá se také v péči o pokožku po termických a chemických spáleninách pokožky a při jejím poškození radioaktivním zářením. Použití Jemnou masáží vtírejte do pokožky místo pleťového mléka nebo krému. Jako 304 od 295 -3%
NOBILIS TILIA Sezamový olej  BIO Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Sezamový olej BIO SEZAMOVÝ OLEJ BIO Využití v péči o pokožku Olej se lisuje z bílých semínek a má výrazné obnovující a zvláčňující účinky na pokožku. Díky obsaženému sitosterolu a esenciálním mastným kyselinám zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky a chrání ji před škodlivým působením volných radikálů. Posiluje ochrannou vrstvu pokožky a má bohaté využití v masážních a kosmetických prostředcích. Z důvodu mírných stimulujících účinků se nehodí při zánětlivých stavech kůže, naopak velice příznivý vliv má při revm 164 od 156 -5%
NOBILIS TILIA Ricinový olej Více informací Akce CPK bio NOBILIS TILIA Ricinový olej Využití v péči o pokožku: Má silně promašťující účinky, proto je velmi vhodný k ošetření nadměrně suché pokožky. Obsahuje unikátní kyselinu ricinolejovou, která váže v pokožce vlhkost a zabraňuje tak jejímu vysoušení. Příznivě působí na pooperační jizvy, některé druhy bradavic a jiné novotvary na pokožce. Napomáhá přirozené regeneraci pleti, zvláčňuje ji a zabraňuje další tvorbě vrásek. Pro svoji vysokou viskozitu jej doporučujeme ředit řidšími oleji, například olejem z vinných hroznů. Použití od 227 -5%
NOBILIS TILIA Třezalkový olej Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Třezalkový olej TŘEZALKOVÝ OLEJ Využití v péči o pokožku. Třezalkový olej se využívá pro své čistící, antimkrobiální a zklidňující účinky. Je vhodný pro ošetření spálené pokožky po nadměrném slunění, k ošetření pohmoždenin, uvolňuje svalové a energetické blokády. Má povzbuzující účinky při depresích a nervových potížích a používá se jako podpůrný prostředek při hormonální nerovnováze a snížené vitalitě. Třezalkový olej dodává pokožce potřebné bioaktivní látky, které zvyšují odolnost. Je vyroben pouze z květů od 364
NOBILIS TILIA Sezamový olej  BIO Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Sezamový olej BIO NOBILIS TILIA Sezamový olej BIO zvláčňuje a zvyšuje odolnost pokožky, je zdrojem omega-6 Využití v péči o pokožku Olej se lisuje z bílých semínek a má výrazné obnovující a zvláčňující účinky na pokožku. Díky obsaženému sitosterolu a esenciálním mastným kyselinám zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky a chrání ji před škodlivým působením volných radikálů. Posiluje ochrannou vrstvu pokožky a má bohaté využití v masážních a kosmetických prostředcích. Z důvodu mírných stimulujících účinků 179 od 170 -5%
NOBILIS TILIA Slunečnicový olej  BIO Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Slunečnicový olej BIO SLUNEČNICOVÝ OLEJ BIO Využití v péči o pokožku Olej se lisuje ze semen a má výborné regenerační účinky na všechny typy pokožky. Obsahuje vysoké množství vitaminu E a nenasycených mastných kyselin, proto je vhodným podpůrným prostředkem i k ošetření pleti problematické a aknózní. Dobře se míchá s ostatními rostlinnými oleji a tvoří základ mnoha masážních a kosmetických produktů. Hodí se jako základní olej pro masáže dětí i dospělých, pro suchou a zralou pokožku je vhodné jej míchat s mastnějším od 144
SOAPHORIA Rýžový olej Více informací ECOCERT SOAPHORIA Rýžový olej ECO-CERTIFIKOVANÝ Má antioxidační a léčivé účinky, které pomáhají pleti udržet mladistvý vzhled. Zabraňuje procesu pigmentace melaninu. Vyživuje, hydratuje pokožku. Je vhodný pro všechny typy pleti, i pro tu nejcitlivější.… od 135
SOAPHORIA Vanilkový olej Více informací ECOCERT SOAPHORIA Vanilkový olej ECO-CERTIFIKOVANÝ Vanilkový olej- macerát, má příjemnou a sladkou vůni. Tento olej se využívá zejména na relaxační masáže. Vanilka nám pomáhá v boji proti únavě, uklidňuje naši psychiku, podporuje činnost mozku a má také… od 223
SOAPHORIA Ostropestřecový olej Více informací ECOCERT SOAPHORIA Ostropestřecový olej OSTROPESTŘECOVÝ OLEJ Olej lisovaný z Ostropestřce mariánského, zvaného lidově "Kristova koruna" nebo také „Mariánský bodlák". Za jeho blahodárné účinky jsou zodpovědné právě flavolignany silybin, silydianin a silychristin … od 99
NOBILIS TILIA Olej z vinných hroznů extra Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Olej z vinných hroznů extra Olej z jader vinných hroznů je významným zdrojem omega-6 mastných kyselin, které pomáhají udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi a má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Olej také obsahuje značné množství proanthokyanidinu, který má silně antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Je výjimečný obsahem silného antioxidantu resveratrolu, který prokazatelně působí proti předčasnému stárnutí buněk. Obsažené slizy jsou známé svou schopností uklidňovat podrážděnou sliznici trávicího úst od 199
NOBILIS TILIA Ricinový olej Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Ricinový olej Využití v péči o pokožku: Má silně promašťující účinky, proto je velmi vhodný k ošetření nadměrně suché pokožky. Obsahuje unikátní kyselinu ricinolejovou, která váže v pokožce vlhkost a zabraňuje tak jejímu vysoušení. Příznivě působí na pooperační jizvy, některé druhy bradavic a jiné novotvary na pokožce. Napomáhá přirozené regeneraci pleti, zvláčňuje ji a zabraňuje další tvorbě vrásek. Pro svoji vysokou viskozitu jej doporučujeme ředit řidšími oleji, například olejem z vinných hroznů. Použití od 169
NOBILIS TILIA Slunečnicový olej Více informací EKOPRODUKT NOBILIS TILIA Slunečnicový olej SLUNEČNICOVÝ OLEJ BIO Využití v péči o pokožku Olej se lisuje ze semen a má výborné regenerační účinky na všechny typy pokožky. Obsahuje vysoké množství vitaminu E a nenasycených mastných kyselin, proto je vhodným podpůrným prostředkem i k ošetření pleti problematické a aknózní. Dobře se míchá s ostatními rostlinnými oleji a tvoří základ mnoha masážních a kosmetických produktů. Hodí se jako základní olej pro masáže dětí i dospělých, pro suchou a zralou pokožku je vhodné jej míchat s mastnějším 344 od 327 -5%

Rostlinné oleje provázejí člověka od počátku jeho bytí na planetě Zemi, ať už podvědomě manipulací s olejnatými plody nebo vědomě získány různými technologickými postupy. Mají celou řadu využití jak při použití zevně na pokožku, tak při vnitřním užívání, což může být způsob méně používaný, avšak naprosto přirozený, ne-li nezbytně nutný. Zevní použití má účinek zejména promaštující a ochranný.Rostlinné oleje poskytují pokožce mechanickou ochranu před nepříznivými vlivy počasí včetně slunečního záření a také ochranu biochemickou, kdy vitamíny a další důležité bioaktivní látky stabilizují přirozený kožní film. Panenské rostlinné oleje pronikají do nejhlubších vrstev pokožky a jsou ideálními nosiči pro éterické oleje.

Přehled využití rostlinných olejů v praxi