COUNTRYLIFE Vlašské ořechy BIO 100 g

Sezam loupaný (1)

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných… Více informací

 K dodání do 2-5 dnů
79
69 bez DPH
DPH:
15 %
Vyberte variantu
ks
Výrobce:
COUNTRYLIFE
EAN:
8595016514006
Záruka:
2 roky
Přidat k porovnání

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Recepty:

  • Mléko z vlašských ořechů 
    200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte 
    použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení 
    zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy 
    recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů 
    recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Korpusy, drobenka, krambl 
    rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje 
    použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů 
    ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli 
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny 
    vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo 
    přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

  • Namáčení 
    alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné 
    použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
  • Pražení 
    opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé
    pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C
    na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
  • Mouka z vlašských ořechů
    umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru
    přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Další produkty

  • olej z vlašských ořechů

 

Složení

VLAŠSKÉ OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

  • Legislativní zařazeníSuché skořápkové plody – vlašské ořechy.
  • Počet kusů v kartonu30 ks
  • Země původuSlovenská republika
  • Výživové údaje na 100 g

    Energetická hodnota 2 954 kJ / 705 kcal
    Tuky: 65,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny: 6,0 g
    Sacharidy: 14,0 g
    z toho cukry: 1,1 g
    Vláknina: 7,0 g
    Bílkoviny: 15,0 g
    Sůl: 0,03 g


Uživatelská recenze produktu COUNTRYLIFE Vlašské ořechy BIO 100 g

Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.

Napsat recenzi
Hodnocení produktu
0% Hodnotilo 0 uživatelů

COUNTRYLIFE
Česká republika