BIO Pepř černý mletý, 50 g, Healing Nature Černý pepř je koření, které najdeme ve všech kuchyních světa. Kuličky černého pepře jsou plody pepřovníku černého, které se sklízejí ještě v nezralém stavu. Pochází z oblastí Indie,… Více informací
Černý pepř je koření, které najdeme ve všech kuchyních světa. Kuličky černého pepře jsou plody pepřovníku černého, které se sklízejí ještě v nezralém stavu. Pochází z oblastí Indie, odkud se rozšířilo do celého světa.
Různým zpracováním se vyrábí pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř je nejpoužívanější. Má příjemné zemité aroma, které se mísí s lehce nasládlou vůní a výraznou pepřovou chutí. Používá se mletý, drcený nebo celý. Mletý pepř najdeme snad v každém jídle po celém světě! Přidává se do polévek, omáček, na zeleninu i na maso.
Drcený pepř se často používá na přípravu masa, steaků a ryb. Používá se také pro svoji typickou barvu a strukturu, která dodá pokrmu zajímavý vzhled. Celý pepř je tvrdý, proto se přidává pouze pro aromatizaci jídla. Najdeme ho ve vývarech, omáčkách nebo v nakládané zelenině či uzeninách.
Koření, které silně prohřívá je ideální pro lidi trpící zimomřivostí či nedostatečným prokrvením končetin. Prohřívací schopnost pepře pomáhá také nastartovat metabolismus! Odbourává tuky a pomáhá snižovat nadváhu. Podporuje správné fungování kardiovaskulárního systému. Používá se také při zahlenění organismu a nachlazení.
Použití: Pepř je nepostradatelným kořením, přidává se do perníků, vyrábí se čokoláda s pepřem, ochucují se jím alkoholické i nealkoholické nápoje a v Indii je oblíbený i čaj s pepřem. Hodí se k masům, přidává se do zeleninových i luštěninových jídel. Ať už samostatně nebo jako součást kořenících směsí (např. Trikatu směs či Tandoori Masala) je pepř výrazným tvůrcem chuti jídel.
Složení: pepřovník černý* (kálí mirč, Piper nigrum) – plod
*Z ekologického zemědělství
Země původu: Indie
HEALING NATURE
Česká republika
Země původu: Indie