BIO Mletá káva


Litujeme, ale v kategorii BIO Mletá káva se nenalézá žádné zboží.
Zkuste své hledání začít na úvodní straně.

Zelená kávová zrna (boby) pocházejí z více druhů kávovníků z oblasti Kamerunu. Nejvíce pěstovaný v různých částech světa je Kávovník arabský (arabika).

Podobně jako u zelených čajů se v semenech (bobech) zelené kávy vyskytují různé látky a fytosloučeniny a to hlavně antioxidanty, proteiny, olejové složky, nenasycené a jiné mastné kyseliny, polyfenoly atd.

Působení a účinky zelené kávy

Zelená káva obsahuje významné látky, které sa dají zařadit mezi antioxidanty a polyfenolické sloučeniny. Jednou z těchto významných látek, které jsou obsažené v zelených zrnách kávy (nepražené) je kyselina chlorogenová (CGA), u které poslední výzkumy zjistily příznivé působení na zlepšení metabolismu cukrů, který by se jinak uložil do kritických partií.