Fenykl – „sladké koření na chleba“. Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat… Více informací
Fenykl – „sladké koření na chleba“. Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat chléb. Použijete-li jej v kombinaci s tučnou rybou jako je losos, makrela nebo sleď a čerstvou limetkovou nebo citronovou šťávou, vznikne chuť, která gurmány v sekundě přenese ke stolu v Toskánsku. S rozdrcenými semínky se v létě dají vykouzlit chutné salátové drezinky, v zimě se výborně hodí k prohřívajícím jehněčím pokrmům. Semínka fenyklu se ale objevují také v různých curry směsích.
Složení: fenykl celý bio
Obsah: 40g
Tip: Před použitím se semínka doporučují opražit na pánvi bez tuku, aby je bylo následně možné rozdrtit v hmoždíři. Tak vynikne nejlépe jeho jemně nasládlé aroma.
SONNENTOR
Česká republika
Již třetí desetiletí působí SONNENTOR na českém trhu s biopotravinami. Patří mezi průkopníky kontrolovaného ekologického zemědělství v České republice.
SONNENTOR s.r.o. je česko-rakouská firma, která se zabývá převážně výrobou bio-čajů a bio-koření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. Firma byla založena Tomášem Mitáčkem a Johannesem Gutmannem roku 1992 a nachází se v jihomoravské vinařské vesnici Čejkovice. Prakticky funguje jako dceřiná společnost rakouské firmy SONNENTOR, s níž společně buduje obchodní značku SONNENTOR. Její hlavní ideou je hluboká, dlouhodobá a oboustraně výhodná spolupráce obchodní a zpracovatelské společnosti spolu s biopěstiteli. Základním motivem je zpracování a výroba produktů z kontrolovaného ekologického zemědělství – jakožto jediná možná alternativa průmyslovému velkozemědělství se všemi jeho problémy, jako jsou nadprodukce, potravinové skandály, týrání zvířat, znečištění biosféry a genové manipulace.