Japonský dýňový krém s Shiitake
RECEPT
- 10g sušené Shiitake
- 1 hokaido dýně
- 2 šalotky
- pancetta (nebo slanina)
- 4 větší brambory
- 1l zeleninového vývaru
- chilli paprička
- olivový olej
- máslo
- sušený rozmarýn
- sůl
- pepř
- koriandr
- potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
- dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
- dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
- pečte na 200°C cca 30 min
- upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
- v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
- přidejte slaninu a krátce ji orestujte
- přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
- přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
- přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
- na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
- dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
- krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem