Pokud člověk ucítí vůni rozmarýnu, začne jeho myšlenková cesta na dovolenou ke středozemnímu moři často rychleji, než je mu příjemné. Bylinná vůně a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu stojí za to. Využití: Zelené,… Více informací
Pokud člověk ucítí vůni rozmarýnu, začne jeho myšlenková cesta na dovolenou ke středozemnímu moři často rychleji, než je mu příjemné. Bylinná vůně a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu stojí za to. Využití: Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy , při jejichž přípravě je radno nešetřit olivovým olejem. Je jedno, jestli středomořská nebo klasická příprava, snítky rozmarýnu by měly zdobit každé pečené kuře a vřele se doporučují také k jehněčímu masu.
Obsah: 25g
Tip: jehličkovité lístky by měli být před použitím trošku rozmělněny v hmoždíři. Rozmarýn by se měl bezpodmínečně vařit společně s jídlem, aby se mohlo uvolnit jeho plné aroma. Kdo nechce kousat do často tuhých lístků, uvaří jednoduše celou větvičku a před podáváním ji odstraní.
SONNENTOR
Česká republika
Již třetí desetiletí působí SONNENTOR na českém trhu s biopotravinami. Patří mezi průkopníky kontrolovaného ekologického zemědělství v České republice.
SONNENTOR s.r.o. je česko-rakouská firma, která se zabývá převážně výrobou bio-čajů a bio-koření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. Firma byla založena Tomášem Mitáčkem a Johannesem Gutmannem roku 1992 a nachází se v jihomoravské vinařské vesnici Čejkovice. Prakticky funguje jako dceřiná společnost rakouské firmy SONNENTOR, s níž společně buduje obchodní značku SONNENTOR. Její hlavní ideou je hluboká, dlouhodobá a oboustraně výhodná spolupráce obchodní a zpracovatelské společnosti spolu s biopěstiteli. Základním motivem je zpracování a výroba produktů z kontrolovaného ekologického zemědělství – jakožto jediná možná alternativa průmyslovému velkozemědělství se všemi jeho problémy, jako jsou nadprodukce, potravinové skandály, týrání zvířat, znečištění biosféry a genové manipulace.