Zásadité Vánoce
Překyselení organismu je v současnosti jednou z nejnebezpečnějších civilizačních chorob, protože zdraví je bezprostředně závislé na rovnováze mezi kyselostí a zásaditostí našeho těla. Naše nepřirozené stravovací návyky vedly k tomu, že podíl zásaditosti v našem těle je vytrvale příliš nízký a podíl kyselosti u většiny lidí naopak příliš vysoký.
Čím to je, že překyselení organismu je pravděpodobnější než jeho vyšší zásaditost? Tělo vytváří kyseliny částečně samo, připomeňme jen žaludeční šťávy, zásady však získává výlučně jen prostřednictvím potravy – a mimo to jsou neustále spotřebovávány. Svému tělu nedáváme často příležitost k tomu, aby odbourávalo kyseliny přirozenou cestou, protože příliš málo pijeme. Pokud se také navíc nedostatečně pohybujeme, vydýchají plíce jen velmi málo kyselin, přitom nedostatek kyslíku vede k jejich další produkci. Také chronický nedostatek vitaminů a stopových prvků podporuje tvorbu kyselin, protože tělo nedokáže dokončit určité procesy látkové výměny. Jestliže v nevhodnou dobu něco špatného sníme – a navíc ve spěchu, může se dokonce i původně zásaditá strava změnit v kyselou. V dietologii je tento jev označován jako zásaditá “inverze”. Starosti, zloba a stres kyselost ještě zvyšují.
Dokud si tělo může brát zásadité látky z vaziva, cév a kostí, dokáže přebytek kyselin neutralizovat. Tím však dochází k úbytku minerálů z těla, řídnutí kostí a sklerotizaci cév, což vede jak k infarktu, mozkové příhodě či osteoporóze, tak i k revmatismu, dně, artróze, deformaci obratlů atd. Kdo by si pomyslel, že i vypadávání vlasů, deprese, ekzémy a zubní kazy jsou následky přemíry kyselosti v těle?
Překyselení způsobuje většinu nemocí a důkladné odkyselení a doplnění minerálních látek v těle tvoří základ každé terapie. Ta probíhá především za pomoci přirozené stravy, bohaté na zásadité látky.
Vhodným doplňkem je také bylinný čaj 49 bylin od P.Jentschura - je blahodárný a zdraví prospěšný
Rozpouští škodliviny usazené v těle.
- jemně voní a příjemně chutná
- působí blahodárně a zdraví prospěšně
- zvyšuje váš zdravotní stav
- lahodné aroma z vybraných druhů rostlin
- rozproudí tok tělních tekutin
- horký i studený přináší pravý požitekjednoduchá příprava
- 15 bylin pochází z divokého sběru
Příprava: Na 1 litr vody použijeme 1 polévkovou lžíci 7x7 Bylinného čaje. Na 1 šálek doporučujeme 1 kávovou lžičku bylinné směsi. Byliny vsypeme do konvice, spaříme vroucí vodou a krátce promícháme. Následně necháme vylouhovat 2-3 minuty a čaj slijeme přes sítko.
Použití:
Začněte pít 7x7 bylinný čaj dvakrát denně. Později můžete denně vypít 0,5 – 1 litr čaje denně. V létě doporučujeme čaj jako studený nápoj, v zimě jako teplý čaj pro zahřátí.
Čaj je vhodný také při půstech a dietách, stejně jako při hubnutí. Během pití čaje pijte současně 1,5 - 2 litry obyčejné vody (bez obsahu minerálů).
Čaj můžete zakoupit bud sypaný nebo balení ZDE
Zásadotovorné a neutrální potraviny
Ananas, artyčok, aspik, bambusové klíčky, banány, borůvky, bramborová polévka, bramborové knedlíky, brambory, brokolice, broskve (čerstvé), brynza, bylinkové čaje, camembert (30% tuku), celer, celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, cukrová kukuřice, čaj (zelený), černý kořen, černý nasládlý chléb, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, dietní margarin, dietní olej, droždí, dýně, fazole (zelené), fenykl, grahamový chléb, grapefruitový džus, hlávkové zelí, hovězí filet, hrášek (čerstvý), hrušky, husí prsa, chřest, jablko (přírodní šťáva, dřeň, jablečné víno, koláč z kynutého těsta), jáhly, jahody (čerstvé), jogurt, kapusta, kapusta kadeřavá, kdoule, kedlubny, Knäckebrott, kondenzované mléko, kopr, kroupy, krupice, krůtí maso, kukuřice, květák, kyselá smetana, kyselé zelí, lanýž, ledový salát, lněná semínka, maliny, margarin, máslo, medový meloun, meloun, meruňky, minerální voda neperlivá, mirabelky, mléko (1,5 až 3% tuku), mrkev, nektarinky, netučné mléko (sbírané), netučný tvaroh, nudle, odstřeďované mléko, okurky, okurky v koprovém nebo octovém nálevu, ořechy, ostružiny, petržel, platýs, podmáslí, polévková zelenina, pomeranče, pomerančový džus (přírodní), pórek, rajčata (džus), růžičková kapusta, rýže (natural), ředkev, ředkvičky, řeřicha, slepice (pečená i vařená), slunečnicový olej, sójové klíčky, srnčí kýta, šípky, špenát, šťáva z kyselého zelí, švestky, telecí filé, telecí stehno, treska, třešně, tučné mléko, tvaroh, ústřice, želatina, žitná mouka, žitný chléb.