Složení
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice Cappelli*. Může obsahovat stopy sóji a hořčice. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Doprava kurýrem GLS, PPL nebo vužijte výdejním boxy PPL parcel shop, Zásilkovna nebo GLS. Doprava ZDARMA již od 1490 Kč
Bezvaječné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nejen nutričně váš jídelníček. Více informací
Bezvaječné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nejen nutričně váš jídelníček.
Lepek
Skladujte na suchém a chladném místě.
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.
Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.
Energetická hodnota 1 508 kJ / 356 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 72,2 g |
z toho cukry: | 3,4 g |
Vláknina: | 2,6 g |
Bílkoviny: | 12,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Země původu: Itálie
GIROLOMONI
Isola del Piano
Itálie
Gino Girolomoni byl italský starosta, který už před 50 lety prosazoval návrat k poctivému a čestnému způsobu zemědělského hospodaření. Začal tedy pěstovat bio tvrdozrnnou pšenici, ze které pak jako první v Itálii vyráběl celozrnné semolinové těstoviny.
V 70. letech minulého století Gino čelil nesmyslnému zákazu ze strany státu („celozrnné těstoviny jsou škodlivé“), tento zákaz však samozřejmě dávno neplatí a jeho potomci dnes vyrábějí celé spektrum vynikajících semolinových těstovin – bílých i celozrnných.
Pro výrobu kvalitních pšeničných těstovin není lepší suroviny než je tvrdozrnná pšenice. Semolina – mouka nebo krupice z této pšenice, obsahuje oproti běžné pšenici vyšší podíl bílkovin, tedy lepku. A vyšší obsah bílkovin také znamená vyšší nutriční hodnotu. A také díky tomu těstoviny dobře drží, nerozvařují se a při jejich výrobě není potřeba použít vejce. Zároveň mají semolinové těstoviny oproti běžným pšeničným těstovinám nižší glykemický index.
Země původu: Itálie